BERITA UTAMA

Flexidynamic peroleh kontrak RM12.4 juta untuk loji rawatan air

KUALA LUMPUR – Flexidynamic Holdings Berhad (Flexidynamic), penyedia penyelesaian terkemuka bagi industri pembuatan sarung tangan getah, mengumumkan anak syarikat milik penuhnya Flexidynamic Engineering Sdn. Bhd. (FESB) telah menerima Surat Anugerah (LOA) bernilai RM12.4 juta.

Kontrak yang dianugerahkan Usaha Pammek Sdn. Bhd. (Usaha Pammek), melibatkan pembekalan dan pemasangan kerja mekanikal dan elektrikal untuk loji rawatan air serta pengambilan di Loji Rawatan Air Bukit Chupak, Jajahan Gua Musang, Kelantan.

Usaha Pammek ialah pemain yang terkenal dengan kecekapannya dalam kontrak elektrik dan mekanikal serta industri air dan rawatan sisa khusus.

Kerjasama ini menekankan keupayaan Flexidynamic yang berkembang melangkaui fokus tradisional syarikat, bergerak ke dalam pembangunan infrastruktur kritikal di Malaysia.

Pengarah Urusan Flexidynamic, Tan Kong Leong berkata, pihaknya amat berbangga untuk dianugerahkan kontrak penting ini, bukan sahaja mempamerkan kekuatan kejuruteraan Flexidynamic yang pelbagai, tetapi juga sejajar dengan matlamat strategik untuk kepelbagaian dan pertumbuhan.

“Projek ini menekankan komitmen kami untuk menyampaikan nilai besar kepada pemegang saham kami dan menyerlahkan kesediaan kami untuk memanfaatkan peluang yang dibentangkan oleh industri sarung tangan yang semakin pulih.

“Pasukan kami bersedia dengan baik dan tidak sabar untuk menunjukkan keupayaan kami dalam usaha baharu ini, memastikan piawaian pelaksanaan tertinggi dan menyumbang kepada pembangunan mampan infrastruktur Malaysia,” katanya di sini hari ini.

Dalam pada itu, Flexidynamic juga teruja untuk mengalu-alukan The SEA Capital Sdn. Bhd. (SEA Capital) sebagai pemegang saham yang besar, memegang 5.01 peratus kepentingan dalam syarikat.

Perkongsian baharu ini bersedia untuk mengukuhkan lagi kedudukan pasaran Flexidynamic dan mempercepatkan trajektori pertumbuhannya.

Pengarah Urusan The SEA Capital, Datuk Hooi Jia Hao berkata, pihaknya sangat teruja untuk menjadi pemegang saham yang besar dalam Flexidynamic Holdings Berhad.

“Pelaburan kami mencerminkan keyakinan kami terhadap hala tuju strategik Flexidynamic dan potensinya untuk pengembangan selanjutnya. Kami percaya pendekatan inovatif Flexidynamic terhadap penyelesaian kejuruteraan, ditambah dengan memperluaskan jejak dalam projek infrastruktur, meletakkan syarikat dengan baik untuk pertumbuhan yang mampan.

“Kami berharap dapat menyumbang kepada perjalanan Flexidynamic dan menyampaikan nilai kepada semua pihak berkepentingan yang terlibat,” katanya.

Berikutan pengambilalihan strategik Flexidynamic Engineering Co. Ltd. di Thailand pada 2018, syarikat telah mengukuhkan kehadirannya di Asia Tenggara, disokong oleh pejabat di Malaysia dan Thailand serta kemudahan pembuatan di Banting, Malaysia.

Kontrak ini menandakan satu lagi langkah dalam perjalanan Flexidynamic ke arah kepelbagaian dan pertumbuhan, menjanjikan peluang baharu di dalam dan di luar pasaran sedia ada. – NasionalDaily

 

NasionalDaily juga boleh dikongsi di Telegram: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak post iklan perniagaan atau produk anda bersama NasionalDaily? Hubungi kami di admin@nasionaldaily atau sales@nasionaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *