BERITA UTAMA
Pemegang saham Leon Fuat lulus semua resolusi dan dividen

Pemegang saham Leon Fuat lulus semua resolusi dan dividen

SHAH ALAM – Para pemegang saham Leon Fuat mengundi meluluskan semua resolusi Mesyuarat Agung Tahunan ke-17 yang diadakan hari ini.

Leon Fuat adalah pengeluar dan peniaga produk khusus keluli bergulung panjang dan rata.

Selain itu, pemegang saham pengeluar dan peniaga produk keluli yang mengkhusus dalam keluli bergulung panjang dan rata turut meluluskan resolusi untuk membayar dividen satu peringkat akhir sebanyak 1.5 sen sesaham bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 (TK2023).

Resolusi AGM itu turut memilih semula Ooi Shang How, Chan Kee Loin, Thien Shy Wei dan Wong Sze Yan sebagai pengarah.

Baker Tilly Monteiro Heng PLT juga telah dilantik semula sebagai juruaudit syarikat untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2024 dengan pemegang saham memberi kuasa kepada pengarah untuk menetapkan imbuhan mereka.

Pengarah Eksekutif Leon Fuat, Calvin Ooi Shang How berkata, pihaknya gembira dengan kelancaran AGM dan mengucapkan terima kasih kepada semua pemegang saham atas sokongan mereka.

“Kelulusan sebulat suara bagi semua resolusi, termasuk pembayaran dividen menunjukkan keyakinan pemegang saham terhadap hala tuju strategik dan kestabilan kewangan Leon Fuat.

“Semasa kami menavigasi persekitaran pasaran yang dinamik, kami kekal fokus pada mempelbagaikan penawaran produk dan mengembangkan pangkalan pelanggan untuk memastikan pendapatan yang mampan.

“Selain itu, kami akan terus melaksanakan langkah proaktif seperti rundingan kontrak hadapan dan pengurusan inventori berhemat untuk mengurangkan potensi risiko yang berkaitan dengan harga keluli dan turun naik mata wang,” katanya di sini hari ini.

Resolusi juga telah diluluskan, yang memberi kuasa kepada pengarah untuk menerbitkan saham menurut Seksyen 75 dan 76 Akta Syarikat 2016 dan untuk cadangan pembaharuan mandat pemegang saham sedia ada bagi urus niaga berulang pihak berkaitan yang bersifat hasil atau perdagangan.

Beliau turut mengucapkan terima kasih kepada pemegang saham atas kepercayaan dan keyakinan mereka.

“Penglibatan berkesan pada AGM ini menegaskan semula fokus kami untuk mencipta nilai dan memacu pertumbuhan walaupun berhadapan dengan landskap makroekonomi yang mencabar,” ujarnya lagi. – NasionalDaily

 

Telegram: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan: admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com / 010-894 2252

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *