BERITA UTAMA

PRK Kuala Kubu Baharu: Calon PH belum diputuskan, Ng Sze Han dilantik ketuai jentera

SHAH ALAM – Setiausaha DAP Selangor, Ng Sze Han dilantik sebagai Pengarah Pilihan Raya Pakatan Harapan (PH) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kubu Baharu yang akan diadakan pada 11 Mei ini.

Setiausaha PH Selangor Dr Mohd Khairudin Othman berkata pelantikan Ng dibuat pada mesyuarat bersama kepimpinan PH Selangor hari ini.

Mohd Khairudin berkata selain beliau, Ng yang juga Exco Pelaburan, Perdagangan dan Mobiliti Selangor akan dibantu oleh Ahli Parlimen Puchong Yeo Bee Yin dan Ahli Parlimen Shah Alam Azli Yusof.

“Pasukan ini akan menubuhkan beberapa jawatankuasa utama dan telah sedia untuk bergerak secara rasmi bermula dari hari penamaan calon sehingga tiba hari mengundi.

“Pasukan ini juga akan menyelaras gerak kerja dan kempen yang akan dirangka oleh PH Selangor dan membuat persiapan serta menyelaras tugas berkait kempen PRK Kuala Kubu Bharu dengan PH pusat serta parti-parti dalam Kerajaan Perpaduan,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mohd Khairudin juga berkata PH belum memutuskan calon pada PRK berkenaan kerana perkara itu masih dalam perbincangan. Khamis lepas, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan tarikh penamaan calon dan pengundian awal PRK berkenaan masing-masing pada 27 April dan 7 Mei, manakala hari pengundian pada 11 Mei.

Kerusi DUN Kuala Kubu Bharu kosong, susulan kematian penyandangnya Lee Kee Hiong pada 21 Mac lepas.

Lee, 58, yang menguasai kerusi di bawah Parlimen Hulu Selangor itu sejak 2013, meninggal dunia selepas berapa tahun bergelut melawan kanser. – (Dipetik laporan BERNAMA)

Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com. Email kami admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *