BERITA UTAMA

Pancing ikan dapat buaya di tasik

MAYNARDVILLE – Seorang nelayan yang sedang memancing di tasik di timur laut Tennessee secara tidak sengaja terpancing buaya sepanjang 1.2 meter yang disangkakan ikan besar, lapor AP.

Agensi Sumber Hidupan Liar Tennessee berkata, pegawai hidupan liar Union County, Rick Roberts menerima panggilan dari seorang pemancing yang memaklumkan mendapat hasil tangkapan luar biasa di Tasik Norris.

Apabila tiba, Roberts melihat pemancing itu telah mengikat kaki buaya ke belakang kepala dan memberitahu pegawai itu dia hanya menggunakan umpan tiruan apabila tiba-tiba reptilia berkenaan membaham umpannya.

Buaya yang ditangkap itu bukan berasal di Tennessee, tetapi dianggap spesies hidupan luar Kelas 1 dan paling merbahaya kepada manusia.

Bagaimanapun, pegawai hidupan liar percaya, buaya itu bukan spesis liar dan ia berkemungkinan terlepas dari ladang penternakan berlesen.

Justeru, buaya itu dibawa ke Little Ponderosa Zoo and Rescue, sebuah kemudahan yang menempatkan haiwan eksotik di Clinton, Tennessee.

“Walaupun asal usul buaya ini tidak jelas, kami akan mengurungnya buat sementara waktu sebelum melepaskannya dalam Tasik Norris,” Penyelaras Komunikasi Serantau, Matthew Cameron. – Agensi

 

Kongsi berita menarik di Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com? Emel kami di admin@nasionaldaily.com atau sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp terus kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *