BERITA UTAMA

PSBM ziarah anak yatim tahfiz Pondok Pesantren Al-Uswah

KUALA LUMPUR – Sebagaimana tahun-tahun sebelumnya, setiap kali bulan Ramadan, Pertubuhan Skuad Bakti Malaysia (PSBM) tidak pernah lupa untuk bersama meraikan majlis berbuka puasa dengan anak-anak tahfiz Pondok Pesantren Al-Uswah di Pekanbaru Riau, Indonesia.

Selain berbuka puasa, Presiden PSBM, Datuk Seri Ramle Mat Daly turut meraikan anak tahfiz itu yang kebanyakannya anak yatim dengan menyampaikan sumbangan serta infak Ramadan bagi menggembirakan mereka.

Menurut Ramle, pondok itu di bawah pimpinan dan bimbingan Buya H Ramli Abdul Hamid yang terletak di Jalan Balam Sakti, Tampan, Pekanbaru Riau.

“Ini adalah program tahunan PSBM mendekati dan merapatkan ukhuwah sesama rumpun dengan warga pendidik dan anak yatim tahfiz di sana.

“Dalam majlis ini kami ada memberi sedikit sumbangan dan berbuka puasa dengan mereka bagi mengeratkan silaturahim sesama agama,” katanya kepada NasionalDaily di sini, hari ini. – NasionalDaily

 

Kongsi berita menarik di Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com? Emel kami di admin@nasionaldaily.com atau sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp terus kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *