BERITA UTAMA
Pengambilalihan 28.53% Pegangan untuk Memanfaatkan Pertumbuhan dan Pengembangan MClean Technologies

MClean Technologies umum Ahli Lembaga Baharu

KUALA LUMPUR – MClean Technologies Berhad (MClean Technologies) mengumumkan penstrukturan semula berikutan pemerolehan strategik oleh Accrelist Ltd. (Accrelist) yang telah diselesai pada 2 Julai lalu.

Berikutan pengambilalihan ke atas MClean Technologies, ahli lembaga baharu MClean yang diumumkan terdiri daripada Datuk Dr. Terence Tea Yeok Kian sebagai Pengerusi Eksekutif, Pengarah Eksekutif, Yeo Hock Huat sebagai Pengarah Bukan Eksekutif Bukan Bebas, Lim Han Kiau (Pengarah Bukan Bebas Bukan Eksekutif), Siti Haliza Md. Taib (Pengarah Bebas Bukan Eksekutif), Muhammad Radzi Embong (Pengarah Bebas Bukan Eksekutif) dan Chuah Ai Wen (Pengarah Bebas Bukan Eksekutif).

Dr. Terence Tea Yeok Kian berkata, pihaknya teruja dengan penyiapan pelaburan dalam MClean Technologies Berhad.

“Dengan lembaga pengarah baharu, saya yakin MClean akan mencapai pencapaian yang lebih penting dan mencipta nilai jangka panjang untuk para pemegang saham kami.

“Saya berharap untuk menjadi sebahagian daripada pertumbuhan masa depan MClean Technologies, terutama prospek penyelesaian HDD syarikat, terutamanya di Malaysia dan Thailand, di mana permintaan untuk perkhidmatan pembersihan ketepatan berkualiti tinggi berkembang pesat,” katanya di sini, hari ini.

MClean Technologies, yang beribu pejabat di Singapura, telah memantapkan dirinya sebagai pemain penting dalam industri penyelesaian pembersihan produk elektronik dan semikonduktor.

Syarikat menawarkan rangkaian perkhidmatan yang komprehensif, termasuk rawatan permukaan, pembersihan ketepatan, steril dan perkhidmatan pembungkusan untuk pelbagai industri seperti Pemacu Cakera Keras (“HDD”), elektronik pengguna, dan minyak & gas.

MClean Technologies beroperasi di Malaysia, Singapura dan Thailand, menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi dan boleh dipercayai kepada pelanggannya yang pelbagai.

Penjajaran papan baharu ini ditetapkan untuk memanfaatkan potensi sinergi antara MClean Technologies dan Jubilee Industries Holdings Ltd, anak syarikat Accrelist, bertujuan untuk meningkatkan asas pelanggan dan mencipta peluang jualan silang.

Langkah strategik ini direka untuk mengukuhkan kehadiran MClean di Asia Tenggara, terutamanya dalam pasaran seperti Malaysia dan Thailand di mana permintaan untuk perkhidmatan pembersihan ketepatan berkembang pesat.

Sehingga 9 Julai 2024, harga saham MClean Technologies telah ditutup pada RM0.380 pada 5 petang mewakili modal pasaran sebanyak RM74.9 juta. – NasionalDaily

Telegram: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan: admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com / 010-894 2252

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *