BERITA UTAMA
SHG jadi rakan kongsi peruncit terbesar dunia

SHG jadi rakan kongsi peruncit terbesar dunia

SHAH ALAM – Synergy House Global (SHG) Sdn. Bhd. telah terlibat sebagai rakan kongsi perkhidmatan sah di Malaysia oleh salah satu rumah peruncit terbesar di dunia.

SHG adalah anak syarikat Synergy House Berhad penjual e-dagang rentas sempadan dan pengeksport perabot rumah sedia untuk dipasang (RTA).

Sebagai rakan kongsi perkhidmatan yang diberi kuasa, SHG akan bertanggungjawab terutama dalam menyokong pengeluar dan vendor tempatan Malaysia dengan memudahkan penyepaduan yang lancar ke dalam platform e-dagang global peruncit.

Selain itu, SHG juga akan bekerjasama dengan peruncit untuk menganjurkan bersama acara dalam talian dan luar talian bertujuan antara lain kemasukan vendor baharu dan mewujudkan kesedaran mengenai operasi dalam ekosistem e-dagang peruncit.

SHG akan menganjurkan acara julung kali untuk sesi pengenalan kepada vendor pada 3 Julai ini dengan jangkaan kehadiran wakil daripada peruncit.

Bagi fasa pertama, SHG dijangka mewujudkan kesedaran mengenai program tersebut terutama kepada pengeluar perabot, diikuti lebih ramai vendor pelbagai produk kelengkapan rumah.

Setelah berjaya memasuki platform peruncit untuk vendor, SHG dijangka turut bekerjasama secara langsung dengan vendor mengenai perkhidmatan sokongan terpilih dari segi operasi dalam platform seperti peranan penasihat, tetapi tidak terhad kepada nasihat strategik mengenai pemilihan produk, hubungan dengan yang lain, pembekal perkhidmatan, iklan dan promosi serta penyelesaian masalah.

Pengarah Eksekutif Synergy House, Tan Eu Tah berkata, pihaknya sangat teruja dengan peluang baharu itu, di mana SHG akan memainkan peranan penting dalam mewujudkan kesedaran beroperasi sebagai pemain e-dagang merentas sempadan.

“SHG juga akan dapat menghubungkan vendor dengan pembekal perkhidmatan yang berkaitan untuk memastikan sokongan kepada vendor beroperasi dalam platform peruncit kerana mereka memanfaatkan rangkaiannya yang luas sebagai kumpulan telah membina rekod prestasi dan pengalaman yang kukuh dalam segmen e-dagang rentas sempadan dan ini telah tercermin dalam keputusan kewangan kami,” katanya di sini, hari ini.

Pengarah Eksekutif Synergy House, Teh Yee Luen pula berkata, apa yang penting ia akan membuka kemungkinan aliran pendapatan baharu untuk SHG melalui perkhidmatan terpilih yang mampu sediakan kepada vendor.

“Justeru, model perniagaan baharu ini akan dibuka peluang pertumbuhan, di samping model perniagaan B2C dan B2B semasa kami.

“Selain itu, kami mengakui pasaran e-dagang global adalah besar dan peluang ini membolehkan SHG menembusi pasaran baharu dan segmen pelanggan melalui vendor dan pengilang yang disokong oleh syarikat,” katanya.

Penglibatan tersebut tidak dijangka mempunyai sebarang kesan material serta-merta ke atas pendapatan, pendapatan sesaham, aset bersih sesaham dan penggearan kumpulan. – NasionalDaily

Telegram: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan: admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com / 010-894 2252

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *