BERITA UTAMA
MGRC Therapeutics dan DXVX Jalin Kerjasama Strategik untuk Perkhidmatan Pengujian Genomik

MGRC Therapeutics dan DXVX Jalin Kerjasama Strategik untuk Perkhidmatan Pengujian Genomik

PETALING JAYA – Malaysian Genomics Resource Centre Berhad (MGRC), pakar genomik dan biofarmaseutikal terkemuka mengumumkan anak syarikat milik penuh Kumpulan MGRC Therapeutics Sdn. Bhd. (MGRC Therapeutics) telah memeterai Perjanjian Kerjasama Strategik (SCA) dengan Dx&Vx Co. Ltd. (DXVX).

DXVX ialah syarikat penyedia penyelesaian penjagaan kesihatan terkemuka yang berpangkalan di Republik Korea dan disenaraikan di KOSDAQ dengan modal pasaran 81.44 bilion Won Korea (KWR).

SCA ini bertujuan untuk memacu pembangunan dan pembekalan perkhidmatan ujian genomik termaju, menetapkan penanda aras baharu dalam bidang analisis genomik dan penjagaan kesihatan digital.

Di bawah pakatan strategik ini, MGRC Therapeutics akan memanfaatkan kepakarannya yang luas dalam genomik dan biofarmaseutikal untuk menyokong aspek operasi serta teknikal perkhidmatan ujian genomik.

Pada masa sama, DXVX akan menyediakan penyelesaian “GenomeCheck” termaju dan perundingan teknikalnya untuk meningkatkan penawaran perkhidmatan.

Kerjasama ini adalah langkah penting ke arah memasuki pasaran global dengan perkhidmatan analisis genomik, sejajar dengan matlamat strategik kedua-dua syarikat untuk mengembangkan jangkauan dan impak mereka.

 

Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics, Azri Azerai berkata, perkongsian dengan Dx&Vx Co. Ltd. adalah langkah strategik yang akan meningkatkan perkhidmatan ujian genomik ke tahap lebih tinggi.

“Dengan menggabungkan kekuatan ini, kami bersedia untuk meningkatkan ketepatan dan kebolehcapaian analisis genomik, membuat kemajuan ketara dalam perubatan peribadi.

“Kerjasama ini juga mengukuhkan dedikasi kami terhadap inovasi dan kecemerlangan dalam sektor penjagaan kesihatan,” katanya di sini, hari ini.

Ketua Pegawai Eksekutif Dx&Vx Co. Ltd., Kyu-chan Kwon mengulas mengenai kerjasama itu bahawa perjanjian kerjasama strategik dengan MGRC Therapeutics menandakan detik penting bagi DXVX yang menyasarkan untuk mewujudkan tapak kukuh dalam pasaran asia dan global.

“Analisis genomik ialah asas wawasan Penjagaan Kesihatan 4.0 kami dan melalui kerjasama ini, kami bersedia untuk mengembangkan perkhidmatan ujian genomik dan penyelesaian penjagaan kesihatan digital, akhirnya meningkatkan hasil pesakit serta memajukan bidang penjagaan pencegahan,” katanya.

Katanya, kerjasama itu menekankan komitmen MGRC terhadap inovasi dan kecemerlangan dalam biofarmaseutikal dan genomik.

“Dengan menggabungkan keupayaan pengeluaran MGRC Therapeutics dengan kemajuan teknologi DXVX, perkongsian itu bersedia untuk meningkatkan jangkauan dan keberkesanan perkhidmatan ujian genomik dengan ketara, sekali gus menangani permintaan semakin meningkat untuk penyelesaian penjagaan kesihatan yang canggih,” katanya. – NasionalDaily

 

Telegram: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan: admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com / 010-894 2252

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *