BERITA UTAMA

KJTS peroleh kontrak RM6.6 juta dengan STMKB

KUALA LUMPUR – KJTS Group Berhad (KJTS), penyedia perkhidmatan sokongan bangunan di Malaysia, Thailand dan Singapura mengumumkan anak syarikat milik penuhnya KJ Technical Services Sdn. Bhd. (KJTSSB) telah dianugerahkan kontrak penggantian sistem penyejuk dan penyediaan perkhidmatan operasi penyelenggaraan di Menara Takaful Malaysia.

Kontrak tersebut dianugerahkan Syarikat Takaful Malaysia Keluarga Berhad (STMKB) dengan terma kontrak diterima pada 19 Mac lalu, KJTSSB akan melaksanakan kerja ubahsuai dalam tempoh lapan bulan, diikuti dengan komitmen selama sedekad untuk Perkhidmatan O&M, meningkatkan kemampanan dan kecekapan infrastruktur penyejukan bangunan.

Kontrak itu bernilai RM6.6 juta, dengan RM3 juta diperuntukan untuk kerja ubah suai dibayar dalam lapan ansuran bulanan.

Perkhidmatan O&M bernilai RM3.6 juta, dengan bayaran dilanjutkan sepanjang tempoh perkhidmatan 10 tahun.

Pengarah Eksekutif KJTS, Sheldon Wee berkata, pihaknya sangat teruja dengan kontrak baharu itu dan melihat kerjasama dengan STMKB ini sebagai pencapaian untuk Kumpulan KJTS.

“Perkongsian ini menekankan kecekapan dan kebergantungan Kumpulan KJTS dalam menyampaikan perkhidmatan sokongan bangunan.

“Kami percaya kerjasama ini adalah contoh bagaimana kontrak pengurusan tenaga penyejuk boleh diperoleh tanpa memerlukan perbelanjaan modal oleh Kumpulan KJTS,” katanya di sini, hari ini.

Kerja ubahsuai telah dimulakan pada 1 Mac lalu dan dijangka siap pada 31 Oktober ini, memastikan gangguan yang minimum dan kecekapan maksimum dalam proses naik taraf.

Perkhidmatan O&M ditetapkan untuk bermula pada 1 November ini, dan dijangka siap pada 31 Oktober 2034, menekankan komitmen jangka panjang KJTSSB untuk mengekalkan piawaian operasi optimum untuk Menara Takaful Malaysia.

Lee berkata, KJTS Group Berhad mengharapkan perkongsian yang berjaya dengan STMKB, memberikan kecemerlangan dalam Retrofit Works dan Perkhidmatan O&M serta dan terus menyumbang kepada kecekapan dan kemampanan infrastruktur bangunan Malaysia. – NasionalDaily

 

Kongsi berita menarik di Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com? Emel kami di admin@nasionaldaily.com atau sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp terus kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *