BERITA UTAMA

SSF Home rekod hasil RM37.7 juta suku ketiga 2024

KUALA LUMPUR – SSF Home Group Berhad (SSF), peruncit terkenal dalam perabot, hiasan rumah dan produk kediaman mengumumkan keputusan kewangan bagi suku ketiga tahun kewangan 2024 dengan hasil RM37.7 juta, meningkat 20.4 peratus daripada RM31.3 juta pada suku yang sama tahun lalu.

Peningkatan hasil itu didorong oleh aktiviti jualan yang meningkat semasa tempoh bermusim utama seperti Krismas dan Tahun Baru Cina.

Keuntungan Selepas Cukai Kumpulan mencecah RM2 juta, menandakan pemulihan yang besar daripada Kerugian Selepas Cukai sebanyak RM3.6 juta.

Pemulihan luar biasa ini boleh dikaitkan dengan hasil lebih tinggi yang dijana dan ketiadaan perbelanjaan penyenaraian sekali sahaja sebanyak kira-kira RM3.2 juta yang ditanggung pada suku sebelumnya.

Pengarah Eksekutif SSF Home Group Berhad, Lok Kok Khong berkata, dalam menghadapi cabaran ekonomi global dan peningkatan kadar faedah, prestasi berdaya tahan SSF pada suku ini ditunjukkan oleh hasil ketara sebanyak RM37.7 juta dan PAT sebanyak RM2 juta, menonjolkan kekuatan berkekalan jenama serta keupayaan syarikat untuk mengharungi kesukaran.

“Pencapaian ini mencerminkan fleksibiliti strategik kami dan usaha berterusan kami untuk mencapai kecemerlangan walaupun berhadapan dengan ketidakpastian semasa,” katanya di sini hari ini.

Beliau menambah, dengan prospek yang tidak menentu ke arah jangkaan pertumbuhan ekonomi 4.5 peratus di Malaysia untuk 2024 dengan pemulihan beransur-ansur dalam eksport dan permintaan dalam negeri yang stabil, khususnya dalam sektor perkhidmatan, memberikan peluang yang disasarkan untuk memanfaatkannya.

“Kumpulan kami telah membuka tiga cawangan runcit tambahan iaitu Kluang, Seremban dan Teluk Intan pada suku keempat TK2024 merupakan langkah strategik ke arah meningkatkan kehadiran pasaran kami secara bertimbang rasa dan mampan, mengukuhkan komitmen kami kepada pelanggan dan visi kami untuk pertumbuhan strategik,” tambahnya.

Tiada angka perbandingan tahun ke tahun kerana SSF hanya disenaraikan di Pasaran ACE Bursa Malaysia pada Oktober 2023.

Pada 26 Mac 2024, jam 5 petang harga saham SSF ditutup pada RM0.28 dengan modal pasaran RM224 juta. – NasionalDaily

Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

 Anda berminat hendak iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com? Emel kami di admin@nasionaldaily.com atau sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp terus kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *