BERITA UTAMA

Ihya Ramadan PERKEP Malaysia bersama Salam HD

PERSATUAN Keluarga Polis (PERKEP) Malaysia dengan kerjasama saluran Salam HB menganjurkan rakaman Program Ihya Ramadan di Masjid Bukit Aman, di sini, hari ini sempena kemuliaan bulan Ramadan.

Rakaman tersebut akan ditayangkan dalam slot ‘Program Jelajah Masjid 2024’ saluran 113 unifi TV, yang mengetengahkan penghayatan dan pengimarahan bulan Ramadan.

Pengisian program ialah aktiviti gotong-royong memasak bubur lambuk serta sesi tazkirah oleh pendakwah bebas, Ustazah Datuk Dr. Norhafizah Musa, Ustazah Nor Adibah Rozain, Ustaz Tajdid Hadhari dan Da’i Azrin Md Isa.

Aktiviti memasak bubur lambuk yang bermula seawal jam 8 pagi turut diserikan dengan kehadiran Pengerusi PERKEP Malaysia, Puan Sri Zainah Othman yang mengetuai acara memasak, sebelum diagihkan kepada warga kerja Bukit Aman dan penduduk setempat pada sebelah petang.

Turut mencuri perhatian, kehadiran pengarah dan selebriti tanah air antaranya, Datuk A. Aida, Datuk Dr. Yusof Haslam, Datuk Fizz Fairuz, Farahdhiya, Ummi Nazeera, Zul Huzaimy dan Nadia Brian yang terlibat dalam pengagihan 1,500 bubur lambuk, selain beramah mesra bersama warga Bukit Aman.

Hadir sama, Naib Pengerusi PERKEP Malaysia, SAC Datin Sri Datuk Zalena Mohd Ariffin, barisan Pengerusi PERKEP Jabatan Polis Diraja Malaysia dan Pengurus Saluran Salam HD, Puan Che Rohana Zainuddin. – NasionalDaily

Jurugambar: Lans Koperal Hafizah Hassan Sabery.

 

Kongsi berita-berita menarik NasionalDaily di Telegram: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak post iklan perniagaan atau produk anda bersama NasionalDaily? Hubungi kami di admin@nasionaldaily atau sales@nasionaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *