BERITA UTAMA

DC Healthcare Buka Klinik Dr. Chong di Pulau Pinang

PULAU PINANG – DC Healthcare Holdings Berhad (DC Healthcare), penyedia perkhidmatan perubatan estetik yang mengkhusus dalam penyediaan prosedur tidak invasif dan invasif minimum, mengumumkan pembukaan Dr. Klinik Chong di AutoCity, Pulau Pinang.

Majlis tersebut dirasmikan Tuan Yang Terutama Pulau Pinang, Tun Datuk Seri Utama Ahmad Fuzi Abdul Razak menandakan perkembangan ketara DC Healthcare ke wilayah Utara Malaysia.

Kemuncak acara itu ialah sumbangan yang dibuat oleh DC Healthcare kepada masyarakat setempat, selaras dengan komitmen mereka terhadap Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR).

Pada separuh pertama 2024, inisiatif CSR DC Healthcare telah memberi kesan yang ketara kepada komuniti, menjangkau lebih 400 keluarga.

Berdasarkan momentum ini, Kumpulan menyumbang kepada Yayasan Amal Gabenor Pulau Pinang, serta mengagihkan beg sekolah kepada sekolah tempatan untuk menyokong keperluan pendidikan kepada 600 pelajar dalam acara hari ini.

Secara kolektif, tindakan ini telah membolehkan DC Healthcare mempengaruhi secara positif kehidupan lebih 1,000 individu setakat ini. Sumbangan ini menunjukkan dedikasi Kumpulan untuk memberi kembali kepada masyarakat.

Pengarah Urusan DC Healthcare Dr Chong Tze Sheng berkata, sebagai syarikat estetik tersenarai pertama di Malaysia, pihaknya berbangga menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi dan mampu milik.

“Kami percaya penjagaan estetik akan menjadi satu keperluan tidak lama lagi, bukan sekadar kemewahan dan dengan sokongan padu Tun Ahmad Fuzi Abdul Razak, kami komited untuk meningkatkan taraf industri estetik kesihatan Pulau Pinang sebagai hab pelancongan kesihatan.

“Kami juga menyediakan asas yang sempurna untuk DC Healthcare berkembang dan menawarkan perkhidmatan kepada pelawat dari Australia, China, Indonesia, Thailand dan Singapura.

“Matlamat kami adalah untuk meletakkan Pulau Pinang sebagai destinasi utama pelancongan kesihatan, memberi tumpuan kepada penjagaan estetik perubatan yang boleh diakses dan menyeluruh ini menandakan satu langkah penting ke arah mencapai visi itu,” katanya di sini hari ini.

Dr Chong menambah, pihaknya percaya perasmian besar Klinik Dr. Chong hari ini menunjukkan komitmen kuat Tun Ahmad Fuzi untuk memupuk pertumbuhan sektor estetik perubatan di Pulau Pinang.

Perkongsian ini menggariskan visi bersama untuk menjadikan perkhidmatan kesihatan estetik sebagai sebahagian daripada tawaran Pulau Pinang kepada kedua-dua pengunjung tempatan dan antarabangsa, meningkatkan landskap ekonomi dan penjagaan kesihatan negeri.

Sejak penubuhan Klinik Dr Chong pada 2016 sehingga penyenaraian pada Julai 2023, Kumpulan telah berkhidmat sehingga 75,000 pesakit setakat ini. Apatah lagi, DC Healthcare juga telah menambah sembilan cawangan baharu di seluruh negara.

Pada tahun ini sahaja, Kumpulan telah meluaskan jangkauannya dengan membuka empat Klinik Dr. Chong di Taman Molek (Johor Bahru), Bandar Seri Botani (Ipoh), Auto City (Pulau Pinang) dan Publika (Kuala Lumpur) serta empat cawangan DC Body di USJ Taipan (Selangor), Auto City (Pulau Pinang), Publika (Kuala Lumpur), dan Bukit Indah (Johor Bahru).

Dengan tambahan terbaru ini, DC Healthcare kini mengendalikan 17 klinik estetik perubatan dan empat cawangan DC Body di seluruh negara, dengan ketara meningkatkan kebolehcapaian dan ketersediaan perkhidmatan kesihatan premium dan estetik perubatannya kepada khalayak yang lebih luas.

Melangkah ke hadapan, DC Healthcare berdedikasi untuk meningkatkan daya saingnya dalam estetika perubatan dengan mengembangkan klinik di seluruh Selatan dan Utara Malaysia, merekrut kakitangan berkemahiran tinggi dan berpengalaman, dan terus meningkatkan peralatan perubatan dengan teknologi terkini untuk menyokong pertumbuhan dan meningkatkan kualiti perkhidmatan. – NasionalDaily

 

Telegram: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan: admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com / 010-894 2252

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *