BERITA UTAMA

Bas ekspres terbakar di Lebuhraya PLUS, penumpang, pemandu selamat

KUALA KANGSAR – Sebuah bas ekspres terbakar dan 16 penumpang terselamat dalam kejadian di KM242.3 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS), arah utara, dekat sini, malam tadi.

Seramai 16 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Kangsar dan BBP Meru Raya bergegas ke lokasi untuk kerja pemadaman api dan menyelamatkan penumpang.

Komander Operasi, PBK II Mohd Fawwaz Abdul Jamil berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian pada jam 12.01 tengah malam dan bergerak ke lokasi bersama dua jentera FRT dan LFRT.

Katanya, dalam kejadian itu, sebuah bas ekspres telah terbakar dianggarkan sehingga 80 peratus dan terdapat 16 penumpang termasuk pemandu dalam keadaan selamat.

“Mereka kemudiannya dipindahkan ke bas lain ketika pasukan Bomba tiba di lokasi kejadian.

“Kita bertindak menjalankan operasi pemadaman kebakaran sehingga selesai dan dapat dikawal pada jam 12.51 tengah malam serta tamat sepenuhnya jam 1.34 pagi,” katanya. – ND

Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com. Email kami admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *