BERITA UTAMA

Bersatu Selangor sudah siap sedia hadapi PRK Kuala Kubu Baharu – Azmin

SHAH ALAM – Badan Perhubungan Parti Bersatu Selangor sudah Bersiap sedia menghadapi Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Kuala Kubu Baharu.

Pengerusinya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, beliau telah membentangkan perincian data dan statistic bagi setiap 16 Daerah Mengundi dan prestasi undi awal.

Kata beliau, semua bahagian Bersatu dan Ahli Parlimen serta Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dipertanggungjawabkan untuk menjadi 16 Daerah Mengundi.

“Malam tadi saya mempengerusikan Mesyuarat Khas Badan Pimpinan Bersatu Negeri Selangor (BPN) bersama Ahli-Ahli Dewan Negeri (ADN) Bersatu Negeri.

“Kehadiran penuh. Perbincangan terkait dengan persiapan jentera PRK DUN Kuala Kubu Baharu. Saya membentangkan perincian data dan statistik bagi setiap 16 Daerah Mengundi dan juga prestasi Undi Awal,” katanya menerusi hantaran Facebooknya hari ini.

Beliau berkata, sebanyak 12 portfolio dibentuk termasuk kerahan anak muda dan pengundi bukan Melayu untuk memperkemaskan jentera pilihan raya kecil itu.

BPN juga katanya, membincangkan strategi yang pintar dan berinovasi untuk melonjakkan sokongan pengundi kepada Perikatan Nasional (PN), tulis beliau.

“Bahan cetakan termasuk risalah sudah disediakan untuk mengupas isu ekonomi dan kos sara hidup rakyat. Logistik dan bahan kempen seperti bendera dan banners juga akan tiba di lapangan dalam minggu ini.

“Bersekutu PN komited untuk meningkatkan jentera dan gerak kerja pilihan raya di lima Daerah Mengundi.

“Kita juga bersetuju membentuk Jawatankuasa Khas bagi menarik sokongan pengundi India dan Orang Asli,” katanya.

Mohamed Azmin mengucapkan tahniah kepada Ketua-Ketua Bahagian, Srikandi, Armada, Srikandi Muda dan Bersekutu yang cukup bersemangat untuk menggarap seluruh kekuatan tenaga dan pemikiran bagi membina ketumbukan jentera PN di PRK Kuala Kubu Baharu.

“Ayuh, kita terus maju, mencipta sejarah baru di Kuala Kubu Baharu. PN melangkah maju demi umat dan Selangor Darul Ehsan,” tulis beliau. – NasionalDaily

Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com. Email kami admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *