BERITA UTAMA

Siti Dhia Batrisyia sudah ditemui – Ibu

KUALA LUMPUR – Seorang kanak-kanak 12 tahun yang dilaporkan hilang sejak Selasa lalu ditemukan selamat ketika berjalan berseorangan di kawasan lot kedai di Sri Rampai di sini, awal pagi tadi.

Kanak-kanak itu, Siti Dhia Batrisyia Mohd Chairil Anuar ditemui anggota polis Ibu Pejabat Polis (IPD) Dang Wangi.

Ibunya, Syarifah Rosfazila Syed Muhammad Fazili ketika mengesahkan perkara itu kepada Bernama memberitahu, penemuan Siti Dhia Batrisyia dimaklumkan kepadanya oleh Unit Rondaan Kawasan Rukun Tetangga Sri Rampai.

“Siti Dhia Batrisyia telah diserahkan kepada saya dan ketika ini kami berada di Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pemeriksaan kesihatannya,” katanya.

Terdahulu beliau turut berkongsi berita melegakan itu dalam kemas kini terbaharu di Facebook kira-kira jam 6.45 pagi.

“Allahuakbar…Allah Maha Besar. Dengan segala doa-doa serta pertolongan dari semua orang anak saya Siti Dhia Batrisyia telah dijumpai dengan selamat. Kami jumpa dia berjalan berseorangan pada jam 2.28 pagi,” katanya.

Syarifah Rosfazila turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada semua pihak termasuk pasukan polis IPD Dang Wangi atas usaha mengesan anaknya itu.

Bernama sebelum ini melaporkan ibu kepada Siti Dhia Batrisyia itu percaya anak perempuannya bertindak keluar dari rumah di Pudu di sini disebabkan oleh perselisihan faham. – NasionalDaily

 

Kongsi berita menarik di Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com? Emel kami di admin@nasionaldaily.com atau sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp terus kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *