BERITA UTAMA

Jati Tinggi peroleh kontrak sulung pembangunan infrastruktur pusat 

KUALA LUMPUR – Jati Tinggi Group Berhad (Jati Tinggi) mengumumkan anak syarikat milik penuhnya, Jati Tinggi Holding Sdn. Bhd. (JTHSB) telah memperoleh kontrak untuk litar berkembar kabel bawah tanah 275kV untuk pusat data yang terletak di wilayah selatan Malaysia.

 Kontrak bernilai kira-kira RM22.1 juta itu menggariskan keupayaan teknikal Jati Tinggi yang kukuh dan kepercayaan dalam menyampaikan projek utiliti infrastruktur kompleks yang berkaitan dengan industri bekalan kuasa voltan tinggi.

Paling ketara, kontrak itu merangkumi pemasangan litar berkembar kabel bawah tanah 275kV, komponen penting untuk memastikan bekalan kuasa yang boleh dipercayai dan teguh kepada pusat data.

Pengurusan Jati Tinggi berkata, pihaknya amat berbesar hati untuk mengumumkan projek pertama dalam bidang infrastruktur pusat data.

“Projek mercu tanda ini menandakan pengembangan penting dalam portfolio kami bersedia untuk memanfaatkan kepakaran dan keupayaan kami dalam kejuruteraan utiliti infrastruktur bagi menyumbang kepada pembangunan kemudahan berteknologi tinggi (iaitu, pusat data).

“Ini hanya permulaan, kami menjangkakan usaha niaga ini membuka jalan kepada lebih banyak peluang dalam pusat data dan sektor berkaitannya, sejajar dengan visi strategik kami untuk pertumbuhan yang mampan,” katanya di sini hari ini.

Pada jam 12.30 tengah hari ini, harga saham Jati Tinggi ditutup pada RM0.305, mewakili modal pasaran sebanyak RM119.5 juta. – NasionalDaily

 

NasionalDaily juga boleh dikongsi di Telegram: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak post iklan perniagaan atau produk anda bersama NasionalDaily? Hubungi kami di admin@nasionaldaily atau sales@nasionaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *