BERITA UTAMA

Pemuda Amanah kutuk serangan asid ke atas Faisal

SHAH ALAM – Pemuda Parti Amanah mengutuk sekeras-kerasnya serangan simbahan asid ke atas pemain Selangor FC, Faisal Halim semalam.

Tindakan itu menimbulkan kebimbangan terhadap keselamatan pemain bola sepak, dan berupaya meruntuhkan keharmonian dalam industri sukan negara.

Timbalan Ketua Pemudanya, Danial Al Rashid berkata, Pemuda Amanah menolak sebarang bentuk keganasan, terutama dalam konteks sukan yang sepatutnya menjadi platform untuk memupuk perpaduan dan kesatuan dalam masyarakat.

“Serangan itu tidak hanya menjejaskan individu tersebut, tetapi juga mempengaruhi semangat sukan bola sepak dalam negara.

“Kita berharap siasatan dapat dijalankan bagi mengenal pasti dalang perbuatan ini dan pihak berkuasa segera mengambil tindakan undang-undang yang tegas terhadap pelaku sebagai pengajaran untuk memastikan sukan di Malaysia kekal sebagai tempat yang selamat,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Danial yang juga Ketua Pemuda Amanah Selangor turut mengalu-alukan tindakan Selangor FC untuk bekerjasama dengan pihak berkuasa dalam menjalankan siasatan terperinci.

Beliau menyeru agar semua pihak memberi sokongan moral kepada Faisal Halim dan keluarganya dalam menghadapi detik yang mencabar. – Nasionaldaily

Telegram: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan: admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com / 010-894 2252

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *