BERITA UTAMA

JAWI sampai rumah sekitar 11 lebih, bukan 3 pagi – Risteena

PELAKON Risteena mendedahkan perbualan bersama Ruhainies sebelum adiknya itu ditangkap khalwat dengan Aliff Aziz di sebuah kondominium mewah Sabtu lalu.

Mengakui kekhilafan yang dilakukan Aliff dan Ruhainies, Risteena menjelaskan kejadian itu berlaku bukan pada jam 3 pagi.

“Jam 11 lebih JAWI dah sampai di rumah. Bukan jam 3 pagi.

“Yang khilaf tetap khilaf. Saya percaya Ruhainies dan Aliff juga sedar tentang khilaf mereka dan telah pun mohon maaf.

“Siapa kita untuk menghukum mereka. Kebetulan malam tersebut memang planning ke rumah Ruhainies, jadi saya di sini hanya menjelaskan keadaan sebenar sekiranya perkara ini dapat diselamatkan dan tidak menjadi lebih buruk,” kongsinya.

SinarPlus melaporkan, menerusi hantaran di IG Story, Risteena berkongsi tangkap skrin (screenshot) yang memaparkan perbualannya bersama Ruhainies di aplikasi WhatsApp.

Ruhainies bertanya kepada kakaknya itu pada jam 7.21 malam sama ada akan bermalam di rumahnya.

Kemudian, pemilik nama Nur Risteena Munim Zainul Ilyas itu bertanyakan waktu kerja si adik berakhir dan siapa yang akan memasak pada malam itu.

Namun, disebabkan perlu menjalani penggambaran dan berdepan kesesakan lalu lintas pada malam minggu membuatkan dirinya terlewat sampai.

Terdahulu, Ruhainies dan Aliff memuat naik kenyataan berhubung isu berkenaan menjelaskan kejadian sebenar.

Ruhainies mengakui Aliff hanya sekadar kawan biasa, manakala Aliff pula memaklumkan keberadaannya di rumah pelakon itu adalah untuk menyertai acara makan-makan keluarga rakannya itu.

Semalam, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Mohd Na’im berkata, pihak JAWI sedang melengkapkan kertas siasatan mengikut prosedur sama seperti kebanyakan kes lain.

Tambahnya, perbuatan maksiat tetap dikira maksiat dan tidak boleh dianggap sebaliknya. – NasionalDaily

 

Kongsi berita-berita menarik di Telegram NasionalDaily: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak post iklan perniagaan atau produk anda bersama NasionalDaily? Hubungi kami di admin@nasionaldaily dan sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp kami ke 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *