BERITA UTAMA

Kereta Mercedes hangus terbakar

KOTA BHARU – Sebuah kereta yang diparkir di hadapan Sekolah jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Chong Hua, Jalan Kelocor di sini, terbakar awal pagi tadi.

Kereta jenis Mercedes itu terbakar seratus peratus di bahagian enjin, sebelum anggota Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Bharu tiba untuk memadam kebakaran.

Komander Operasi, Mohd Ridzuan Baharuddin berkata, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kelantan menerima panggilan kecemasan pada jam 4.27 pagi ini.

Katanya, seramai enam anggota dari BBP Kota Bharu telah digerakkan ke lokasi kejadian bersama masing-masing satu jentera FRT, jentera LFRT, Water Tanker dan kenderaan Unit EMRS.

“Sebaik sampai, sebuah kereta jenis Mercedes telah hangus terbakar di bahagian enjin dengan peratusan kebakaran adalah 100 peratus.

“Kami bertindak memadamkan kebakaran tersebut sepenuhnya dan tiada mangsa dilaporkan terlibat.

Sementara itu di Paya Terubong, Pulau Pinang, mayat pemandu kereta yang dipercayai mengalami kemalangan dan terjunam dalam cerun sedalam 45 meter, di sini, ditemukan orang awam beberapa hari selepas kejadian.

Lelaki berusia 30-an yang mengalami cedera parah di seluruh badan dipercayai meninggal dunia di lokasi dan mayatnya ditemukan dalam keadaan kembung.

Komander Operasi BBP Jalan Perak, Muzammir Mohd Salleh berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan daripada orang awam pada jam 1 tengah hari berhubung penemuan mayat di kawasan cerun di Jalan Paya Terubong ke Relau.

Katanya, pemeriksaan anggota yang tiba di lokasi mendapati terdapat kereta jenis Proton Persona di kawasan cerun sedalam 45 meter.

“Kemalangan dipercayai berlaku di Jalan Paya Terubong-Relau yang berada di kawasan bukit dan kemungkinan kereta terjunam ke dalam cerun.

“Kami menemukan mayat seorang lelaki berusia 30-an yang terbabit dalam kemalangan itu mungkin beberapa hari lepas. – NasionalDaily

 

NasionalDaily juga boleh dikongsi di Telegram: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak post iklan perniagaan atau produk anda bersama NasionalDaily? Hubungi kami di admin@nasionaldaily atau sales@nasionaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *