BERITA UTAMA

Hajiji yang “hidup senang” tidak merasai derita rakyat Sabah – Jeffrey Nor

KOTA KINABALU – Pengarah Pilihan Raya UMNO Sabah, Jeffrey Nor membayangkan Ketua Menteri, Datuk Seri Hajiji Noor, “yang menikmati kehidupan selesa” tidak dapat merasai kesusahan dan derita rakyat biasa atau orang miskin di negeri itu.

Jeffrey berkata, sambil mengelak dipertanggungjawab, Hajiji dengan mudah mengalihkan tumpuan rakyat dengan memerli Ketua UMNO Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin yang kononnya hidup dalam dunia khayalan hanya kerana Bung terus membangkitkan permasalahan rakyat.

Menyangkal tanggapan itu, Jeffrey berkata, tohmahan terhadap Bung seumpama itu merupakan strategi Hajiji untuk mengelirukan rakyat, terutama mereka yang mudah percaya, pada hal ia hanya sekadar retorik kosong.

Media sebelum ini melaporkan, lapan daerah di Sabah masih dalam kategori termiskin di Malaysia iaitu Kudat, Pitas, Kota Belud, Kota Marudu, Beluran, Telupid, Tongod dan Nabawan.

“Nampaknya Hajiji masih lagi dalam mod penafian dan Hajiji beranggapan dengan mengatakan Bung hidup dalam dunia fantasi, semua rakyat akan percaya dan terus menyokong kerajaan GRS,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Jeffrey, yang juga Ketua UMNO Putatan berkata, sebagai Ketua Menteri, Hajiji seharusnya serba mengetahui dan faham mengenai tugas dan amanah yang dipikul untuk menangani pelbagai isu yang dihadapi rakyat di negeri ini, bukan mengalihkan apa-apa masalah kepada pembangkang serta mengelak ditanggungjawab atau tidak mahu nama baik kerajaan GRS tercalar.

Tianggapan Hajiji bahawa Datuk Bung Moktar Radin jahil mengenai permasalan rakyat adalah tidak masuk akal dan tidak ada kredibiliti.

“Ramai rakyat yang tidak puas hati dengan kegagalan kerajaan negeri menyelesaikan masalah asas dan infrastruktur seperti jalan raya yang rosak, kerap terputus bekalan elektrik dan masalah bekalan air, apatah lagi masalah ekonomi,” tambahnya.

Sehubungan itu, Jeffrey menyokong penuh kenyataan Bung bahawa kerajaan GRS masih gagal memenuhi harapan rakyat dan gemar berjanji kosong.

Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com. Email kami admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *