BERITA UTAMA

Izara akui berubah bukan perkara boleh dibuat-buat

ARTIS berubah dari kehidupan bebas kepada mendekati Allah ini perkara biasa. Tetapi, peminat dan masyarakat sudah kalih dengan perubahan golongan mereka ini.

Sebabnya, hari ini berubah, esok kembali semula kepada kehidupan asal. Menyebabkan peminat dan masyarakat tawar dengan dunia artis.

Namun, bagi pelakon Izara, berubah bukan perkara biasa yang boleh dibuat-buat. Ia datang dengan keinsafan.

Begitulah yang berlaku kepada dirinya, apabila pintu hatinya dijentik untuk berubah sepenuhnya.

Pemilik nama Izara Aishah Hisham ini mengakui bukan mudah untuk kekal istiqamah dalam penghijrahan berhijab ke arah kebaikan kerana Allah SWT.

Beliau akui bimbang berubah hati suatu hari nanti, tetapi mengamalkan selawat untuk terus mengekalkan iman.

“Saya pun selalu lemah juga, iman pun tak kuat sangat. Kadang-kadang sebagai manusia iman turun naik. Tetapi saya berubah ini kerana Allah SWT sebab tu saya macam kuat sedikit.

“Menurut seorang ustaz, apabila iman sedikit lemah, perbanyakkan selawat. Katanya kalau 500 sehari pun tak mencukupi, harus 1000 kali berselawat atau lebih.

“Jadi perkongsian itu memang sangat membantu saya sendiri. Jadi saya kongsikan untuk kebaikan bersama,” katanya dipetik Harian Metro.

Berkongsi mengenai perkembangan kerjaya, Izara mengakui lebih selektif berbanding sebelum ini.

Dia turut meletakkan syarat bertepatan dengan imej dan statusnya.

Justeru, dia enggan pihak penerbit atau pengarah jelak dengan permintaan yang diletakkan olehnya.

“Rasanya semua sedia maklum yang saya memang tegas dengan apa yang saya mahukan. Jadi apabila sudah bertudung lebih ‘strict’ berbanding sebelum ini.

“Contohnya seperti adegan atau babak dalam bilik saya tidak selesa untuk lakonkan. Malah, saya juga berpendapat tak logik jika adegan di rumah dengan imej bertudung.

“Sebabnya jika kita di rumah kita tidak bertudung. Jadi mungkin sebab-sebab ini yang membuatkan saya sudah lama tidak berlakon. Mungkin syarat-syarat yang dikenakan juga membuatkan ramai pihak ‘rimas’,” kata Izara. – NasionalDaily

 

NasionalDaily juga boleh dikongsi di Telegram: https://t.me/nasionaldaily

Anda berminat hendak post iklan perniagaan atau produk anda bersama NasionalDaily? Hubungi kami di admin@nasionaldaily atau sales@nasionaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *