BERITA UTAMA

Farah Cie bersyukur terima berita Along sudah sedar

KUALA LUMPUR – Isteri kepada suspek Hafizul Harawi yang menjadi sasaran tembakan suami, bersyukur dengan kesihatan terkini pengawal peribadinya yang mula sedar dari koma.

Farah Cie, dengan nada gembira mengucapkan syukur kepada Allah atas perkembangan mangsa yang dikenali dengan panggilan Along, yang kini dirawat di Hospital Cyberjaya.

“Alhamdulillah beberapa hari lepas, saya berkesempatan berjumpa isteri Along di Hospital Cyberjaya. Ketika itu, Along masih tidak sedarkan diri dan pihak hospital tidak membenarkan orang luar menziarah Along kecuali ahli keluarga Along.

“Perjumpaan bersama isteri Along, ibu ayah Along, Adik Along yang ketiga dan Tuan Rashid.

“Untuk pengetahuan semua, Along merupakan pengawal peribadi utama saya dalam menjaga keselamatan saya sejak awal lagi, mempunyai tiga cahaya mata dan akan menimang cahaya mata yang keempat,” katanya menerusi hantaran Facebooknya malam tadi.

Menurut Farah, Along merupakan anak sulong daripada tujuh beradik dan merupakan seorang yang sangat mementingkan kekeluargaan dan sentiasa mengambil berat perihal keluarga.

Katanya, Along juga rajin bekerja sambilan bagi menyara keluarganya, selain ringan tulang dalam membantu isterinya.

“Anak sulong Along iaitu Adam adalah OKU dan kebiasaannya Along yang akan mengangkat Adam untuk urusan bersihkan badan. Apabila Along sakit, isterinya tidak larat untuk mengangkat Adam yang kini sudah berumur 13 tahun.

“Apabila isteri Along ke hospital, emaknya yang akan jaga anak-anak Along di rumah. Ayah Along pula berpesan kepada saya jika ada jemaah atau sahabat yang hendak ke Makkah, minta tolong doakan Along di depan Kaabah.

“Saya mewakili The Mahabbah menyampaikan sumbangan buat ahli keluarga Along dan mari kita berdoa agar kesihatannya kembali pulih semula. Aamiin,” katanya.

Kata Farah lagi, pihaknya akan membuka tabung kecemasan untuk membantu keluarga Along. – ND

 

Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com. Email kami admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *