BERITA UTAMA

LYC Medicare Singapore Limited Bersedia disenaraikan ke SGX

KUALA LUMPUR – LYC Healthcare Berhad (LYC Healthcare), penyedia penjagaan kesihatan yang komprehensif dan pakar dalam perkhidmatan penjagaan ibu dan kanak-kanak mengumumkan anak syarikatnya LYC Medicare Singapore Limited (LYC Medicare Singapore) telah menyerahkan dokumen tawaran awal kepada Lembaga Catalist Singapore Exchange Limited (SGX).

Langkah penting itu dipacu oleh Evolve Capital Advisory Private Limited sebagai penaja, menandakan peristiwa penting dalam trajektori pengembangan dan pertumbuhan strategik LYC Healthcare.

Inisiatif mengemukakan dokumen tawaran untuk LYC Medicare Singapura menyerlahkan pematuhan LYC Healthcare kepada piawaian kawal selia SGX.

Pengarah Urusan merangkap Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan LYC Healthcare, Sui Gong Hoe berkata, penyerahan dokumen tawaran LYC Medicare Singapura dengan SGX menandakan fasa penting dalam perjalanan LYC Healthcare.

“Ia sejajar dengan visi kami untuk mengukuhkan jenama kami di Asia Tenggara landskap penjagaan kesihatan.

“Kami tidak sabar untuk memulakan perjalanan ini, yakin ia akan memperkayakan kehadiran pasaran kami di Singapura dan mengukuhkan komitmen kami untuk menyampaikan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang unggul di seluruh rantau ini,” katanya di sini hari ini.

Penyenaraian ke SGX itu menggariskan kecekapan kumpulan dalam memperluaskan kecemerlangan penjagaan kesihatannya melangkaui sempadan Malaysia, khususnya dalam pasaran penjagaan kesihatan Singapura yang rancak.

Inisiatif strategik ini dijangka menyokong pertumbuhan dan rancangan pengembangan selanjutnya untuk LYC Healthcare, meningkatkan kecairan dan akses kepada pasaran modal.

Selain itu, ia dijangka meningkatkan kehadiran jenama LYC Healthcare di Singapura, memupuk kesedaran yang lebih besar dalam kalangan pengguna dan pelabur di rantau ini.

Pada jam 5 petang ini, harga saham LYC Healthcare ditutup pada RM0.185, bersamaan dengan modal pasaran sebanyak RM128.1 juta. – NasionalDaily

 

Telegram nasionaldaily.com: https://t.me/nasionaldaily

TikTok: https://www.tiktok.com/@nasionaldaily?_t=8kyR2clR7Mv&_r=1

Iklan perniagaan dan produk anda bersama nasionaldaily.com. Email kami admin@nasionaldaily.com / sales@nasionaldaily.com ATAU Whatsapp kami di talian 010-894 2252 untuk dapatkan sebut harga promosi dan termurah!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *