BERITA UTAMA

Hektar REIT terima dua anugerah sulung Malaysia Top Achievers 2023

KUALA LUMPUR – Hektar Asset Management Sdn. Bhd (Hektar Asset Management), Pengurus Hektar Real Estate Investment Trust (Hektar REIT) buat julung kalinya menerima dua anugerah di Malaysia Top Achievers 2023 (MATA 2023).

Dua anugerah itu ialah Anugerah Syarikat Mampan Terbaik kepada Hektar REIT, dan Anugerah Kecemerlangan Kepimpinan dalam Pengurusan REIT kepada Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif, Johari Shukri Jamil.

Johari Shukri berkata, pihaknya amat berbesar hati menerima kedua-dua anugerah Syarikat Mampan Terbaik Tahun Ini dan anugerah Kecemerlangan Kepimpinan dalam Pengurusan REIT daripada MATA 2023.

“Kami berhutang pengiktirafan kepada pasukan kami yang luar biasa, yang komitmen dan dedikasi tanpa jemu membawa kami ke anugerah ini. Ia mengesahkan dedikasi kami untuk menyepadukan kemampanan dalam setiap aspek operasi kami,” katanya di sini hari ini.

Beliau menambah, anugerah Syarikat Mampan Terbaik Tahunan kepada Hektar REIT adalah bukti inisiatif peneraju industri REIT dan komitmen teguhnya terhadap kemampanan dan sokongan komuniti.

Pengiktirafan berprestij ini dijangka dapat mengukuhkan lagi reputasi Hektar REIT sebagai entiti yang bertanggungjawab secara sosial dan pemain utama dalam perjalanan Malaysia ke arah pembangunan mampan.

“Di Hektar REIT, kami percaya dengan kuasa amalan perniagaan yang bertanggungjawab untuk mencipta nilai bersama untuk semua pemegang kepentingan kami, daripada penyewa dan pekerja kami kepada pemegang saham kami dan komuniti yang kami berkhidmat.

“Anugerah hari ini berfungsi sebagai penghormatan dan motivasi untuk pasukan kami terus mendorong sempadan dalam kemampanan dan tanggungjawab sosial korporat.

“Kami kekal komited kepada visi kami bukan sahaja untuk mencapai pertumbuhan perniagaan tetapi juga memberi impak positif kepada masyarakat dan alam sekitar,” ujarnya.

Acara tahun ini memberi penekanan yang kuat dalam mempromosikan bakat tempatan dan memberi inspirasi kepada perusahaan tempatan untuk mencapai pengiktirafan antarabangsa melalui produk dan perkhidmatan cemerlang mereka dalam 28 kategori.

Beberapa anugerah tersendiri pada malam itu termasuk Ikon Tahun Ini, Pencapai Wanita Terbaik Kelas Sarjana dan Usahawan Terbaik Tahun Ini. – NasionalDaily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *